Introduint PEAKUna conversa amb A SPACE ABOUT

Parlem amb la Laura i la Noa, directores creatives d'A SPACE ABOUT, per descobrir com va ser el procés de creació de Palangana Sink, la primera peça a formar part de la nostra Custom Collection. A SPACE ABOUT és un estudi d'interiorisme i disseny de producte per a marques que busquen habitar espais ben pensats. La Laura i la Noa van fundar l'estudi amb l'objectiu de cuidar totes les parts del procés de creació, conceptualització i disseny d'un espai, connectant marques i empreses amb la comunitat a través del disseny estratègic: des de la creació d'identitat de marca fins a la transformació espais físics, virtuals o efímers.

Com descriuríeu el vostre enfoc personal a l’hora de començar un nou projecte?  Iniciem cada projecte construint una narrativa que ens permet obrir un camí des d'on començar a imaginar, jugar i crear un món únic per a cada client. Entenem l’interiorisme des d’un punt de vista multidisciplinari, per això ens envoltem d’un ecosistema d’artistes i artesans, locals i internacionals, amb els mateixos valors que A SPACE ABOUT; gent que captura l'essència de les històries darrere de cada projecte. Una de les vostres especialitats és la creació de mobiliari a mida. En quins casos opteu per dissenyar els vostres propis mobles? Sempre. Des d'A SPACE ABOUT creiem que l'harmonia d'un espai es basa en elements únics i singulars. Amb l'objectiu de crear la narrativa i el concepte que esmentàvem abans, necessitem poder expressar-ho de maneres diferents. Tenir mobiliari a mida i pensat, de la mà de cada client, és clau per aconseguir-ho.

La nostra primera peça Custom, Palangana Sink, la vau dissenyar especialment per al projecte de l'Hotel CIM a Puigcerdà. Quin tipus d'experiència volíeu crear per als visitants? Com dialoga la peça amb el seu espai? Vam liderar el projecte de remodelació de l’Hotel CIM transformant l’edifici en un hotel boutique de vanguardia. Mitjançant un treball multidisciplinari i col·laboratiu amb el client, artistes i artesans locals, creem un espai únic que ofereix una experiència càlida, propera i cuidada. Abans de començar un projecte, ens agrada conèixer el context en què es desenvoluparà i les persones que el lideren. Així, podem entendre què necessiten, quina història volen explicar a través de l'espai i quins elements reflecteixen la seva personalitat. Pensant com aconseguir aquesta sensació, ens vam fixar en elements característics de les cases de pobles de muntanya i una peça clau era la palangana (com a concepte): un recipient circular, ample i profund, utilitzat tradicionalment als pobles per a rentar-se. Per això, el que vam fer va ser prendre el concepte i donar-li centralitat i un toc més actual. A nivell formal, Palangana és multifuncional, ja que incorpora a un sol moble la zona de rentat, té espai per posar els productes d'higiene i bany i una petita lleixa per deixar el necesser.

Quina és l'essència darrere el disseny de Palangana Sink? Per nosaltres, Palangana és un exercici de reinterpretació i innovació. Com ha canviat el rentamans amb el temps? És una peça que ens genera molta inquietud. En els darrers anys, el rentamans ha perdut protagonisme, convertint-se en un element gairebé anecdòtic, sobretot als banys comercials. En general, és una zona poc pensada i cada cop és més incòmode a nivell d'experiència. Nosaltres volíem crear una peça escultòrica que donés protagonisme i caràcter a tot l'espai. Com va ser el procés de creació juntament amb Sira Concrete? Ens agrada treballar amb empreses emergents i locals. Creiem que Sira Concrete aporta una nova visió i solucionen una necessitat del mercat i ens encanta la versatilitat del material, així com l'artesania que hi ha darrere de cada peça.

El vostre lavabo favorit del catàleg, a part de Palangana? Ens agrada el Cenote perquè ens atrau la idea que el lavabo sigui el centre d'atenció i protagonista d'un espai. En aquest sentit, Cenote és un element escultòric que compleix totes les expectatives d'aquest tipus de moble: té la personalitat, la comoditat i el caràcter únic. De fet, l'hem col·locat a l'últim projecte que hem liderat des d'A SPACE ABOUT: Bloss Barcelona. Una perruqueria ubicada al centre de Barcelona que ofereix experiències personalitzades a cada client. El concepte darrere aquest espai va ser tornar a l'origen dels materials utilitzats en perruqueria. Els tints vénen de la terra, com l'argila, i volíem jugar amb aquesta textura i dues tonalitats: el beix i el marró. Al final és un altre exercici de transformació i el rentamans és clau per aconseguir-ho.